Dementie, hoe vertel ik het mijn omgeving?

Alzheimer Café op 20 april. Iemand met dementie verandert. Dit vraagt ook bij naasten veel aanpassingsvermogen. Omgaan met iemand met dementie vraagt veel van de naaste omgeving. Hoe belangrijk is het om familie en vrienden open te zijn over de problemen die ontstaan ten gevolge van de ziekte dementie.

In het Alzheimer Café van 20 april vertelt een partner wat het betekent om een echtgenoot met de ziekte dementie te hebben. Er wordt aandacht besteed aan de problemen die dit proces met zich meebrengt maar ook wat dit betekent voor jezelf en je omgeving. Hoe bespreek je deze diagnose en de gevolgen daarvan met je omgeving; familie, vrienden en buurtgenoten, en wat is daarbij belangrijk? Wat kan de omgeving betekenen in dit proces en hoe kun je eventueel hulp vragen? In een gesprek met een partner komen al deze aspecten aan bod. Het beloofd een interessante avond worden!

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, kinderen en vrienden. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. Dit Alzheimer café is elke derde woensdagavond van de maand en heeft elke maand een ander thema. Er is voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen en delen van ervaringen.
Schroom niet met uw vragen te komen!
De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom en het eerste kopje koffie / thee wordt u aangeboden door Alzheimer Nederland.


Locatie: Zorgcentrum Sutfene , locatie: DE BUREN
De Lunette, Coehoornsingel 3, 7201 AA Zutphen

Het programma ziet er als volgt uit;

19.00 uur welkom met koffie / thee

19.30 uur Start gesprek met partner

20.00 uur Pauze

20.30 uur Gelegenheid tot stellen van vragen en discussie

21.00 uur Informeel samenzijn

Voor meer informatie kunt u bellen met 06 46540141 of kijken op de website:
www.alzheimer-nederland.nl/zutphen


U kunt ons ook volgen op Facebook: Alzheimer Nederland afd. Zutphen, Lochem en Vorden
Of Twitter: @AlzheimerZutphen