Sinterklaas-/kerstactie voor minima van de gemeente Lochem

foto van ingepakte kadootjes

De gemeente Lochem vindt het belangrijk dat ieder kind Sinterklaas en Kerst kan vieren. Daarom geeft de gemeente cadeaubonnen aan gezinnen met kinderen die weinig te besteden hebben. Hiermee kunnen ouders cadeaus kopen voor sinterklaas of kerst. De gemeente verzorgt deze actie samen met Stichting Welzijn Lochem (SWL).

Voor wie is de actie?

Mensen met een minimuminkomen en kinderen tot 18 jaar kunnen hiervoor in aanmerking komen. Hierbij geldt 130% van de bijstandsnorm als inkomensgrens. Er wordt steekproefsgewijs gecontroleerd.

Welke cadeaubonnen zijn er?

De gezinnen hebben de keuze uit een kledingbon, een speelgoedbon, een dinercheque, een bioscoopbon of een bon voor een uitje naar het zwembad. De bonnen zijn zoveel mogelijk gekoppeld aan lokale winkels en bedrijven. Per kind wordt maximaal 1 bon verstrekt.

Hoe kunnen mensen dit aanvragen?

Als een inwoner in aanmerking wil komen voor een bon in het kader van deze actie dan kunnen zij een email sturen naar budgetadviescentrum@welzijnlochem.nl. In deze mail moeten ze aangeven dat ze mee willen doen met de sinterklaasactie en voor welke bon ze in aanmerking willen komen. Daarna krijgen ze dan een mail terug met daarin alle informatie, het afhaalmoment en de afhaallocatie. Uiteraard kan men ook gewoon langskomen bij stichting Welzijn Lochem. Dit kan op werkdagen tussen 11.00 en 17.00 uur op Dr Rivestraat 1 (boven de Bibliotheek).

meer nieuws

Kerstdiner 2e kerstdag

dinsdag 12 december 2017
lees meer

Speelgoedactie

maandag 27 november 2017
lees meer

Samen Nederlands Zingen

vrijdag 20 oktober 2017
lees meer