Wat doen we

We willen ervoor zorgen dat iedereen in de gemeente mee kan doen, zelfstandig kan leven en wonen. Dat lukt alleen als we naar elkaar omkijken. En als we kiezen voor maatwerk. Loopt u tegen problemen aan in uw dagelijks leven of in uw gezin? Dan kunt u binnenlopen of contact opnemen met het gebiedsteam Lochem, in Gorssel of in Lochem.

We kijken naar de totaalsituatie

We komen bij u thuis om zo een goede inschatting te kunnen maken welke ondersteuning nodig is. Daarbij kijken we naar uw totale situatie.

We onderzoeken steeds wat u zelf of met hulp uit uw omgeving kunt doen. Zijn er vrijwilligers of activiteiten in de wijk, waarbij u kunt aansluiten? Oplossingen kunnen vaak ook in de wijk gevonden worden. Onze ervaring is dat mensen graag iets voor een buurtgenoot willen betekenen. Er zijn ook vrij toegankelijke voorzieningen zoals een boodschappendienst, een strijk- of een maaltijdservice waarvan u gebruik kunt maken. Daar vertellen we u dan meer over.

Maar wie niet zonder professionele ondersteuning kan, krijgt die ook. Tijdelijk als het kan, voor lange tijd als het moet. Het gebiedsteam neemt zelf een besluit over de inzet van professionele zorg of ondersteuning.

Eén vaste contactpersoon

Omdat we vanuit één team werken, hoeft u niet van loket naar loket. Als het nodig is bieden we zelf kortdurende ondersteuning. Is er meer nodig, dan helpen we u bij het regelen van professionele, specialistische zorg of hulpmiddelen. Bijvoorbeeld intensieve ondersteuning bij het opvoeden of een rolstoel. Als u te maken heeft met meerdere problemen tegelijk krijgt u één contactpersoon waar u alle zaken mee kunt bespreken. Dat geldt als er binnen uw gezin meerdere dingen tegelijk spelen. Er komen dan niet meerdere hulpverleners tegelijk bij u over de vloer, maar we kijken wat echt nodig is en bundelen dan de krachten.

Advies en hulp van het gebiedsteam is gratis.

Samenwerking met CJG, Zorgloket en Het Plein

U bent mogelijk al bekend met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Lochem, het Zorgloket van de gemeente en met Het Plein in Zutphen. Het voordeel van deze samenwerking is dat de lijnen kort zijn. Hierdoor kan er efficiënt worden samengewerkt om de juiste oplossing te vinden, dichtbij huis. 

lees meer →